Головна » 2018 » Березень » 15 » Шевченківський тиждень
10:22
Шевченківський тиждень

         З метою вшанування пам’яті Т.Г. Шевченка, виховання любові і поваги до спадщини, яку залишив поет, сприяння усвідомлення учнями великого внеску Кобзаря у розвиток мистецтва України з 3 по 12 березня в Острівчанському ЗЗСО відбувся Шевченківський тиждень.

         Перші весняні дні для шанувальників літературної спадщини Великого Кобзаря – це можливість щоразу по-новому осмислити його поетичні та прозові твори, краще осягнути минуле, зрозуміти сучасне й себе в ньому.
         Розпочався тиждень виставкою ілюстрацій до творів Шевченка та конкурс літературних газет „Уклін тобі, Тарасе!”, в якій взяли участь всі учні школи. На урочистій лінійці „Тобі, Тарасе, шану складаємо” було оголошено про відкриття Шевченківського тижня та ознайомлено з планом заходів. Класними керівниками 1-9 класів проведено тематичні виховні години „Ми чуємо тебе, Кобзарю крізь століття”, "Шепевченкове слово сяє у віках", "Шана Великому Кобзарю" та ін..
         З учнями школи проведена вікторина "Чи знаємо ми Шевченка" та конкурс віршів Т,Г.Шевченка. Учні із задоволенням брали участь у роботі та показали акторські здібності, добрі знання із життєвого і творчого шляху Тараса Шевченка. Мета заходів – показати Кобзаря не тільки як борця за волю, а й як звичайну людину, яка мріяла про особисте щастя та сім’ю.
         Творчість Т. Шевченка є імпульсом до розуміння суті української історії, життя народу. Із упевненістю можна говорити, що Шевченко виступає сьогодні духовним будівничим нашої держави: через сприйняття поетової спадщини народ України національно самостверджується, морально зміцнюється, духовно очищується.

 

Переглядів: 383 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: